Logo Milieu Relevante Product Informatie
MRPI-MPG-tool MRPI-MPG-tool
Logo Milieu Relevante Product Informatie
MRPI-MPG-tool MRPI-MPG-tool

Partners

Stichting MRPI® is de Nederlandse program operator van het ECO Platform en was betrokken bij de oprichting van het ECO Platform in 2014. Aanleiding om het ECO Platform in het leven te roepen was de Europees ontwikkelde standaard voor EPD’s EN15804. EN15804 beschrijft hoe een Environmental Product Declaration (EPD) worden opgesteld en het ECO Platform zorgt voor harmonisering binnen heel Europa en inmiddels worden de EPD’s ook buiten Europa als norm voorgeschreven.

Technisch hart van het ECO Platform is de TEWOG (Technical Working Group) onder leiding van Dr. Eva Schmincke, voormalig voorzitter van CEN/TC350 die de EN15804 ontwikkeld heeft. De TEWOG heeft de richtlijn voor de implementatie van EN15804 met bijlage A2 uitgebracht en verder onder andere een richtlijn om software tools te valideren. Ook is het gebruik van groene stroom door de TEWOG genormeerd. Alle LCA inhoudelijke zaken en ontwikkelingen worden door de TEWOG behandeld, gewogen en voorbereid voor implementatie door de program operators.

Stichting MRPI® draagt zijn steentje bij aan de TEWOG en participeert op dit moment in de werkgroep  Circular Economy (CE) die de het Circular Economy Action Plan van de EU en in meer brede zin circulariteit koppelt aan de LCA methodiek.

Packhunt is een divers team (met meer dan 15 nationaliteiten van over de hele wereld) met expertise op het gebied van computational design, techniek, architectuur en technologie. We voelen sterk de urgentie om slimmere manieren te bedenken om de wereldwijd te bouwen en economisch en ecologisch welzijn te handhaven. Onze focus ligt op het digitaliseren van de bouwsector en de toeleveringsketen.

Onze manier om dit probleem op te lossen is door kennis en processen in de bouwindustrie te automatiseren, te democratiseren en online toegankelijk te maken. Daarom hebben we het volgende ontwikkeld:

⚡ Packhunt - een online platform en marktplaats voor ingenieurs, ontwerpers en uitvinders over de hele wereld om kennis te automatiseren via parametrische ontwerpprincipes. Het platform is gebouwd voor professionals in de bouwsector om tools, diensten en producten te vinden en te delen. De Packhunt-ontwikkelaars kunnen geavanceerde tools voor de bouwindustrie bouwen en deze online delen en verhandelen, samen met traditionele adviesdiensten. Packhunt is een alles-in-één digitale B2B-marktplaats voor de bouwsector.

⚡ Packhunt for Factories - de basis van een digitale fabriek - om producten te verkopen, ontwerpen, ontwikkelen en te produceren voor de bouwindustrie. Met een krachtige productconfigurator en 3D-visualisatie kunnen eindgebruikers van een producent producten aanpassen op basis van hun behoeften, en direct de impact op de prijs zien. Tegelijkertijd kan de producent producten genereren die technisch correct en foutloos zijn. Packhunt integreert naadloos met productiebestanden, CRM, ERP en meer, en digitaliseert het order-to-productieproces van fabrieken, leveranciers en aannemers.